Δείτε τις αλλαγές στους Κανονισμούς Παιδιάς της FIVB οι οποίες θα ισχύσουν στα πρωταθλήματα αγωνιστικής περιόδου 2009-2010.

Οι βασικές αλλαγές στους κανονισμούς που αποφασίστηκαν απο την FIVB είναι:

  1. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ: 12 παίχτες: 10 παίχτες + 2 LIBERO, 11 παίχτες +1 LIBERO, 12 παίχτες χωρίς LIBERO  Όταν υπάρχουν 2 libero το ένα είναι στη βασική σύνθεση σύνθεση της ομάδας και το δεύτερο  libero είναι ο αντικαταστάτης του πρώτου. Κατά τη δειάρκεια του αγώνα σε οποιαδήποτε στιγμή και για τον οποιονδήποτε λόγο ο προπονητής μπορεί να αντικαταστήσει το πρώτο libero με το δεύτερο libero. Το δεύτερο libero αναλαμβάνει τα καθήκοντα του πρώτου libero, το δε πρώτο libero δεν μπορεί να αγωνιστεί για το υπόλοιπο του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού του δεύτερου libero μπορεί να γίνει επαναπροσδιορισμός libero με οποιονδήποτε παίχτη του πάγκου εκτός του πρώτου libero. 19.3.3.1
  2. Το πέρασμα της κεντρικής γραμμής ως προς τα πέλματα ισχύει ως έχει, τα δε υπόλοιπα μέρη του σώματος μπορούν να περάσουν στο αντίπαλο γήπεδο αρκεί να μην εμποδίζεται το παιχνίδι των αντιπάλων. 11.2.2.2.
  3. Η επαφή με τον φιλέ δεν είναι πλέον παράμαση όπου κιαν γίνεται εκτός της κορυφής του φιλέ (ταινία) ήστο μ΄ρος της αντέννας που είναι πάνω απο την κορυξή του φιλέ (0,80cm) 11.4.4.  α) επίσης είναι σφάλμα όταν ταυτόχρονα με τα παίξιμο της μπάλας ο παίχτης υποβοηθείται απο το κράτημα του φιλέ. β) Όταν δημιουργεί πλεονέκτημνα εις βάρος των αντιπάλων. γ) Ή κάνοντας σκόπιμες κινήσεις που παρεμποδίζουν το παιχνίδι των αντιπάλων. Επίσης δεν είναι σφάλμα η επαφή με τον φιλέ, μετα σχοινιά με τους στυλοβάτες με το μέρος του φιλέ που είναι πέραν της αντένας αρκεί να μην παρεμβαίνει στο παιχνίδι ή εμποδίζει το παιχνίδι των αντιπάλων 11.3.2.
  4. Αλλαγή παίχτη: Δε χρειάζεται πλέον ο προπονητής να ζητάει αλλαγή απο τον Β΄ Διαιτητή, αρκεί ο παίκτης μόνος του να εισέλθει στη ζώνη αλλαγής με το ταμπελάκι και έτοιμος να παίξει, τότε θα χτυπά το κουδούνι ο σημειωτής ή θα σφυρίχει ο Β΄Διαιτητής  και θα γίνειται η αλλαγή χωρίς την παρουσία του Β΄ Διαιτητή  στη γωνία της επιθετικής και πλάγιας γραμμής 15.10.3α.
  5. ΜΠΛΟΚ: Μέχρι τώρα θεωρείτο το άγγιγμα της μπάλλας  με τα χέρια ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος που ήταν πάνω απο το ύψος του φιλέ, τώρα θεωρείται μπλόκ  η επαφή της μπάλας με οποιοδήποτε μέρος του σώματος και σε οποιοδήποτε ύψος έλθει σε επαφή με τον παίκτη που πραγματοποιεί το μπλόκ. ( Τη στιγμή της επαφής με τη μπάλα καποιο μέρος του σώματος του παίκτη πρέπει να είναι ψηλότερα της κορυφής του φιλέ) 14.1.1.
  6. Ο αρχηγός της ομάδας εφ΄ όσον υπάρχει προπονητής στον πάγκο δεν μπορεί να ζητήσει απο τους Διαιτητές Time Out. 5.1.2.3.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφή στη σελίδα μας

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στην σελίδα μας και να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις .

Join 962 other subscribers

Χορηγοί

 

 

Χορηγοί επικοινωνίας

Hit Counter


Hit Counter provided by technology news