Μ’ επιτυχία διοργανώθηκαν από την ΕΣΠΕΚ (σε συνεργσία με τον ΔΑΟΗ) τα δυο τουρνουά βόλεϊ που ήταν αφιερωμένα στη μνήμη των Αντώνη Αλεξανδράκη (υπήρξε για μια 25ετία πρόεδρος στην Τοπική Επιτροπή βόλεϊ Κρήτης) και Βαγγέλη Καπαρουνάκη (πρώτος πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ), με τον Σ.Φ.Π. Χανίων να κατακτά και φέτος την 1η θέση σε αυτό των ανδρών.
Όμως και η νεανική γυναικεία ομάδα του ίδιου συλλόγου τα πήγε αρκετά καλά, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, ενώ νικήτρια αναδείχθηκε αυτή του ΟΠΕΡ.
Οι άνδρες του Κύδωνα κατατάχθηκαν 4οι, ενώ την 5η θέση πήραν οι γυναίκες του Ν.Α.Ο. Σούδας.
Αναλυτικότερα οι αγώνες των δυο τουρνουά, που φέτος διεξήχθησαν ταυτόχρονα και η τελική φάση φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο σε 3 γήπεδα του Ηρακλείου.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΔΡΩΝ  “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗΣ”
Ο ΣΦΠΧ άρχισε από τα ημιτελικά, όπου κέρδισε -στη χανιώτικη αναμέτρηση που έγινε στο Λίντο- τον Κύδωνα με 3-0.
Σετ: 25-17, 25-23, 25-12
ΣΦΠΧ (Γ. Μπουρμπάκης): Κουμαντατάκης, Γεωργακόπουλος, Παλιουδάκης, Ξυλούρης, Ανέστης, Δ. Μπουρμπάκης (αρχ. εξάδα), Μποτζολάκης, Θεοδώρου, Καλογεράκης, Ζωγράφος, Χριστιανάκης, Βουρλάκης, Κορνιωτάκης (λίμπερο).
Κύδων (Ν. Ζιώγας): Φίλος, Καλλιδονάκης, Χατζηαγάπογλου, Δ. Φουρναράκης, Σταυρουλάκης, Πάτερος, Τζαγκαράκης, Ρένιος, Μήτρου, Γιαννόπουλος (λίμπερο), ενώ δεν έπαιξε ο τραυματίας Χατζηδαμιανού.
Στον τελικό η χανιώτικη ομάδα αντιμετώπισε -κλ. Πατελών- τη ΓΕΗ (που κέρδισε 3-0 τον ΟΦΗ στον άλλο ημιτελικό) και μετά από ένα αγώνα πραγματικό ντέρμπι, επικράτησε 3-1.
Τα σετ ήταν:  25-20, 23-25, 25-23, 26-24, ενώ ο ΣΦΠΧ είχε στη βασική εξάδα τον Θεοδώρου αντί του Ξυλούρη (απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και είναι χαρακτηριστικό ότι “γύρισε” το 4ο σετ από 19-23.
Όσον αφορά τον Κύδωνα, στο πρώτο του παιχνίδι κέρδισε 3-0 τη ΓΕΙ (σετ: 25-22, 25-9, 25-8), ενώ μετά την ήττα από τον ΣΦΠΧ έπαιξε στο μικρό τελικό, όπου έχασε 2-3 από τον ΟΦΗ. Τα σετ ήταν: 12-25, 15-25, 25-20, 25-17, 12-15, ενώ και στους δυο αγώνες ο Ν. Ζιώγας χρησιμοποίησε την ίδια σύνθεση.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ”
Ο τελικός ήταν αναμέτρηση των δυο ομάδων του νησιού μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και ο ΟΠΕΡ (με τον οποίο αγωνίστηκαν οι Σημαντηράκη, Λειβαδιτάκη, ενώ απουσίαζαν -λόγω τραυματισμού- οι Τζουβαδάκη, Παπουτσή) πήρε την 1η θέση κερδίζοντας 3-0 σετ την Άθλεση (που είχε στη σύνθεσή της την Ευτυχία Μιχαήλ).
Εκπρόσωπος των Χανίων ήταν ο ΣΦΠΧ, ο οποίος έπαιξε ουσιαστικά με κορασίδες (μεγαλύτερες ήταν οι δυο φετινές μεταγραφές του, η Ξανθίππη Τζάθα και η Τριανταφυλλίδη) και τα πήγε πολύ καλά, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, αφού κέρδισε στο μικρό τελικό (έγινε προχθές στο κλ. Πατελών) τη ΓΕΗ με 3-0 σετ (25-22, 25-20, 25-17).
Ο Γιώργος Μπουρμπάκης χρησιμοποίησε τις Βλαχάκη, Τριανταφυλλίδη, Ζ. Ντουσάκη, Βουγιουκαλάκη, Αποστολάκη, Κατ. Ντουσάκη (αρχ. εξάδα) Κορακοβούνη, Αθανασίου, Παπαναστάση, Τσελάνη, Τζάθα (λίμπερο).
Στον ημιτελικό που διεξήχθη την προηγούμενη ημέρα και αγωνίστηκαν οι ίδιες παίκτριες, ο ΣΦΠΧ “κοντράρισε” τον ΟΠΕΡ, όμως τελικά έχασε με 3-0 σετ (25-22, 25-19, 25-17), ενώ στον άλλο ημιτελικό η Άθλεση νίκησε 3-1 τη ΓΕΗ.
Αγώνα κατάταξης έδωσε (στο Λίντο) και ο Ν.Α.Ο. Σούδας, που κέρδισε εύκολα τον Άρη Γουρνών με 3-0 σετ (25-9, 25-12, 25-16) και πήρε την 5η θέση. Η Πελαγία Σκούρα είχε στην αρχική εξάδα τις Πελεκάση, Κιλιτζιράκη, Βακαλοπούλου, Αποστολάκη, Ξαρχογιαννοπούλου, Μάντακα και λίμπερο την Ελ. Λελεδάκη, ενώ έπαιξαν επίσης οι: Βουτζόγλου, Κοντορίνη, Πατεράκη, Λ. Λελεδάκη, Μπουρνάζου, Μιχαήλ.
Την περασμένη Παρασκευή έγινε στο κλ. Χανίων ο προκριματικός αγώνας, με τον ΣΦΠΧ να επικρατεί 3-0 του Ν.Α.Ο. Σούδας.
Δαιιτητές: Αγγελίδης, Πετακάκη
Σετ: 25-13, 25-22 25-20
ΣΦΠΧ (Γ. Μπουρμπάκης, Χρ. Διαμαντάκης): Ζ. Ντουσάκη, Βουγιουκαλάκη, Βλαχάκη, Αποστολάκη, Κατ. Ντουσάκη, Τριανταφυλλίδη (αρχ. εξάδα) Αθανασίου, Κορακοβούνη, Σφυρή, Παπαναστάση, Τσελάνη, Τζάθα (λίμπερο).
Ν.Α.Ο. Σούδας (Πελ. Σκούρα): Κοντορίνη, Μπουρνάζου, Αποστολάκη, Λ. Λελεδάκη, Μάντακα, Ξαρχογιαννοπούλου (αρχ. εξάδα) Βουτζόγλου, Βακαλοπούλου, Αθανασίου, Πατεράκη, Μιχαήλ, Ελ. Λελεδάκη (λίμπερο).
* Τ’ άλλα αποτελέσματα των προκριματικών της Παρασκευής στα δυο τουρνουά ήταν. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άρης Γ. – ΓΕΗ 1-3. ΑΝΔΡΕΣ: ΓΕΗ – Άθλεση 3-0, ΟΦΗ – Άρης Γ. 3-0. Ακόμη, για την 5η θέση, η Άθλεση νίκησε 3-0 τη ΓΕΙ.
* Τα δυο τουρνουά έδωσαν την ευκαιρία στις ομάδες του νησιού μας -που έπαιξαν, ουσιαστικά, τα πρώτα του δυνατά φιλικά- να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική τους κατάσταση, εν’ όψη της έναρξης των πρωταθλημάτων που μετέχουν. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν η παρουσία -ειδικά την Κυριακή- αρκετών θεατών, αλλά και το πολύ καλό θέαμα που πρόσφεραν οι δυο τελικοί.
Στα τουρνουά παραβρέθηκαν και οι οικογένειες των δύο εκλιπόντων προέδρων, ενώ μετά την ολοκλήρωση του τελικού των γυναικών έγιναν οι απονομές. Τα κύπελλα και τα μετάλλια στις δυο πρώτες ομάδες κάθε τουρνουά απένειμαν ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ  Κ. Ψαρουδάκης,  τα μέλη  του Δ.Σ της ΕΣΠΕΚ, Γ. Παπαδάκης (αντιπρόεδρος), Λ. Γρύλλος (γ. γραμματέας), Γ. Δανδάλης (ταμίας), ο γ. γραμματέας του ΔΑΟΗ και πρόεδρος του ΣΥΔΠΕΚ Β. Κοκοτσάκης, το μέλος του ΔΑΟΗ Αγγ. Σχοιναράκη.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΚ ευχαριστεί όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στα τουρνουά για το ήθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν, το προσωπικό του ΔΑΟΗ, του ΕΑΚΗ και του ΒΑΚ, καθώς επίσης και όλους τους φίλους του αθλήματος που γέμισαν το γήπεδο και τίμησαν με την παρουσία τους τους δύο πρωτεργάτες του Κρητικού βόλεϊ.
Ευχαριστεί επίσης το Σύνδεσμο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Κρήτης για την πρωτοβουλία που είχε να προσφέρουν τα μέλη του αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο τουρνουά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους δύο αείμνηστους παράγοντες του βόλεϊ.
Τέλος, ευχαριστεί θερμά τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Γιάννη Δροσίτη, με τον οποίο είχε για μία ακόμη φορά άψογη συνεργασία, αλλά και για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλήματος, μέσα απο την ηθική και οικονομική στήριξη που προσφέρει στις εκδηλώσεις της ΕΣΠΕΚ.

πηγή: www.haniotika-nea.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφή στη σελίδα μας

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στην σελίδα μας και να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις .

Join 962 other subscribers

Χορηγοί

 

 

Χορηγοί επικοινωνίας

Hit Counter


Hit Counter provided by technology news