Η FIVB μειώνει τους ξένους!!!
Σημαντικές προτάσεις για μελλοντικές αλλαγές στο άθλημα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στη Λοζάνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης του ΔΣ της FIVB υπό την προεδρεία του δρ. Ρούμπεν Ακόστα.Η μείωση του αριθμού των ξένων που θα αγωνίζονται σε κάθε ομάδα, προκειμένου να προστατευθεί η ταυτότητα και ο πολιτισμός κάθε χώρας, ήταν το σημαντικότερο από τα ζητήματα που θα τεθούν για οριστικοποίηση στο 31ο παγκόσμιο συνέδριο της FIVB. Ο απώτερος στόχος της FIVB είναι να χρησιμοποιεί 9 γηγενείς αθλητές στη δωδεκάδα, 3 αθλητές από άλλες ομοσπονδίες και δυο ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο.Το ΔΣ αποφάσισε την σταδιακή εφαρμογή του μέτρου ως ακολούθως:
α) Από την περίοδο 2008-09, δύο το ανώτερο αθλητές προερχόμενοι από άλλες ομοσπονδίες θα πρέπει να βρίσκονται στην 6αδα.β) Την περίοδο 2009-10, κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να δηλώσει μάξιμουμ 4 αλλοδαπούς αθλητές, από τους οποίους όμως, μόνο οι 2 από αυτούς θα μπορούν να αγωνίζονται την ίδια στιγμή.

γ) Την περίοδο 2010-11 κάθε ομάδα θα έχει 9 γηγενείς αθλητές και 3 αλλοδαπούς, από τους οποίους θα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο τους 2 ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο.

*Με σημερινή (14/3) ρύθμιση η FIVB δέχτηκε οι παίκτες που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να θεωρούνται γηγενείς και να μην υπολογίζονται στον αριθμό των ξένων μόνο για τις αγωνιστικές περιόδους 2008-09 και 2009-10.

Οι εθνικές Ομοσπονδίες θα είναι αρμόδιες σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν τηρεί τις συμφωνημένες οικονομικές απολαβές κάποιου αθλητή και θα μπορούν να προβούν σε κυρώσεις κατά της ομάδας (απαγόρευση μεταγραφών).

Νέα μπάλα υπό δοκιμή!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο θα χρησιμοποιηθεί μία πρόσφατα σχεδιασμένη μπάλα, με το ίδιο βάρος και τις ίδιες διαστάσεις, αλλά με βελτιωμένη τεχνική σύνθεση που περιλαμβάνει εγκοπές στην επιφάνεια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφή στη σελίδα μας

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στην σελίδα μας και να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις .

Join 857 other subscribers

Χορηγοί

Χορηγοί επικοινωνίας

Hit Counter


Hit Counter provided by technology news